Kategorier
Golv

Ge nytt liv åt gammalt trägolv

Ett gediget trägolv eller ett gammal vackert parkettgolv är något du ska vara rädd om. Bygg inte över dem – bevara dem, slipa dem och ta hand om dem. Vilken behandling längtar ditt golv efter?

När du vill förhöja lystern i ett gammalt trägolv eller en sliten parkett ska du kontakta ett erfaret golvslipningsföretag. Ett äldre golv är en riktig skatt att äga, särskilt om det fått nytt liv genom golvslipning och passande ytbehandling. Känslan, åldern och alla energier som bor i ett sådant golv kan inte kopieras med modern teknik. Ge ditt golv kärlek och du får mycket åter.
I helt nybyggda hus saknas ibland en känsla av hemtrevlighet. I äldre byggnader är det ofta golven som bevaras, medan väggar målas om och tapetseras. Med andra ord är det i golvet känslan och livet i bostaden lever vidare. Kosta på ditt golv en professionellt utförd golvslipning och du kommer bli glatt överraskad över hur fint det blir.

Golvslipning och efterbehandling

När du anlitar en skicklig golvslipningsfirma så har de den bästa möjliga utrustningen för att kunna skapa en slät och fin yta på ditt trägolv. Genom erfarenhet vet de hur hårt tryck som behövs och hur man får till en jämn slipyta över hela golvet. Efter slipningen behöver golvet behandlas. Du kan exempelvis använda lack för en hård och tålig yta, eller olja för en vacker och hållbar yta. Du kan även välja att tillsätta pigment om du önskar få golvet i en annan nyans. Möjligheterna är många!