Om oss

Aldrig förr har svensken prioriterat det egna hemmet som idag. En röd tråd kan synas i form av att vi idag också ser fler tv-program om inredning, att det finns fler tidningar om renoveringar, design och om hur man kan skapa drömhemmet samt att internet svämmar över av sidor som ger tips om hur man kan förändra. Att grannen bygger nytt påverkar också och ger en spark i rumpan. Kan han så kan jag! Eller? Ja, om det vore så enkelt.

Att bygga handlar inte om att plocka fram en verktygslåda och snickra lite på känsla. Tror man det så är man illa ute. Som med allt annat så måste man vara påläst och veta hur man ska gå tillväga innan. Det skapar dels säkrare byggen och renoveringar, men det ger även både ekonomiska och tidsmässiga fördelar.

En annan aspekt av byggen och renoveringar är vad som händer sedan. Vad händer då du kommer till dagen då din bostad ska säljas? Kan du lämna över nyckeln med gott samvete och veta att dina olika projekt håller måttet och är fackmannamässigt utförda? Det är ingen slump att det idag syns en gigantisk ökning av konflikter mellan köpare och säljare då det kommer till dolda fel. Många av dessa skulle definitivt kunna undvikas genom att säljaren gjort ett bättre jobb i samband med en tidigare renovering.

Slutligen så kommer också frågan om du verkligen får göra det du vill? Det finns regler och lagar att förhålla sig till också. Vi hoppas att vi på den här sidan ska kunna ge svar på alla dessa olika frågor och där vi samtidigt kan bidra med både tips och inspiration. Det är roligt och spännande att bygga, men det är det först om man gör det på rätt sätt. Annars är det bara frustrerande och dyrt.