Kategorier
Bygg

Det viktiga markarbetet

Marken är bokstavligt talat grunden för hela byggprojektet. Det är inte så elegant till en början, mest jordhögar och rör, men det blir bättre när huset väl står på en väldränerad plats.

Med andra ord, det går inte att slarva med eller hoppa över ett välgjort markarbete. Först måste man kolla upp markens beskaffenhet enligt alla konstens regler. Det ska grävas för vatten och avlopp, man förbereder för el och gräver ut och planar till så att tomten får den fason som det är bestämt. När avrinningen är ordnad och marken dränerad, ja då är det dags för själva bygget. Det är roligt att se huset ta form från grund till färdig byggnad.

Plattor och gångar

När man har avlägsnat jordmassor som ska bort, fyllt ut med grus på rätta ställen och fått ordning på marken, kommer det kanske allra roligaste, att lägga plattor och sten. Att bestämma var träd och växter ska vara, att plantera gräs och fixa det där sista, som sätter stilen på bygget. Det är den delen av markarbetet som känns roligast för de flesta.

Tack vare att det finns folk som vill jobba med marken, som har stora och tunga entreprenadmaskiner, och som har både kunskap och vana vid markarbete, är det möjligt att få ett riktigt lyckat bygge. Hus som står stadigt, plattor som ligger plant och ligger still på marken, allt det där självklara, för allt detta krävs det ett gediget markarbete först. Stensättning ska också ske professionellt, så att allt blir snyggt. Hitta mer information om markarbeten här: https://www.markarbetenstockholm.nu/