Kategorier
Golv

Vackert golv med lång hållbarhet

Vill du ha ett stilfullt golv som samtidigt har lång hållbarhet? Välj då att lägga fiskbensparkett. Parkettgolv är ett estetiskt alternativ för dig som vill ha trägolv med det lilla extra!

Har du också kommit in ett hus eller lägenhet och utropat “Åh, har ni parkettgolv!”. Det är nästan andaktsfullt att kliva på ett blänkande vackert parkettgolv med lite lagom knarr. I sekelskiftesvåningar är det ofta parkettgolv, i åtminstone några rum. Man lade gärna parkett i sällskapsrum, salonger och matsalar. Det ansågs fint och anses fint än idag.

Äldre parkettgolv kan behöva lite omsorg. Kanske en lätt slipning och nytt ytskikt, och håller då länge till. Rätt skötta är parkettgolv mycket hållbara. Det är ekonomiskt både för plånbok och miljö. Anlita professionella golvläggare för arbetet, och som privatperson har du möjlighet till ROT-avdrag på arbetskostnaden.

Högsta kvalitet ger bäst resultat

Att valet av material vid läggning av fiskbensparkett är av högsta kvalitet gör också att resultatet blir bra. Parketten läggs med stor precision och noggrannhet. Det görs av proffs och är inget man bör ge sig på själv, eftersom det är invecklat och kräver stor erfarenhet. Ett litet fel fortplantar sig över hela golvet om man inte ser upp.

Underlaget måste också vara absolut plant. Underarbetet är mycket viktigt, med spackling och slipning för att uppnå ett perfekt underlag. Är golvet bara helt jämnt går det att lägga parkett på brädgolv eller betonggolv. Unna dig ett hantverksmässigt lagt, vackert parkettgolv som både väcker beundran och som håller länge.