Kategorier
Trädfällning

Snygg trädfällning på Värmdö

Ibland gör man det för att få mera sol på den egna terrassen. Andra gånger för att undvika en annalkande katastrof. Det handlar om trädfällning, en viktig tjänst för boende på Värmdö.

I det fina hyresområdet bodde nöjda hyresgäster. Fastigheterna var välskötta, likaså omgivningarna. Fastighetsskötarna såg till att gräsmattor och rabatter alltid var oklanderligt omhändertagna för hyresgästerna att njuta av. På gården stod ett magnifikt träd som nog hade sett många decennier komma och gå. Den höga stammen och den gigantiska kronan var en fröjd att beskåda. För att inte tala om hur omtyckt det var av fåglar.

De senaste åren hade trakten härjats av ett antal stormar och trädens gamla stam börjat svikta. Under flera år hade det diskuterats om det skulle fällas och två läger kämpade för var sin sak. Nu var det dock inget att diskutera. Trädet var en fara för husen som stod närmast.

Trädfällning positivt avslut på Värmdö

Hyresgästerna hade fått information om när trädfällningen skulle ske så att de inte befann sig på gården under tiden.

Dagen kom, och de som arbetade med trädfällning på Värmdö gjorde det med stor respekt för det vackra trädet. Det togs ner bit för bit och lades kvar på platsen. Vad som hände sedan hade ingen förväntat sig.

Hantverkare kom till gården och började jobba. Snart stod där rustika bänkar av trädets stam runt den kraftiga trädroten som nu hade blivit ett praktfullt bord. På så vis skulle det få leva kvar på gården i många år framöver till hyresgästernas glädje.