Kategorier
Smide

Smide för det gamla huset i Stockholm

Många av de äldre husen i Stockholm har detaljer av smide någonstans i arkitekturen. För att få till en vacker smideskonst krävs en riktigt proffsig smed.

Att bo i ett äldre hus förpliktigar på många sätt. Det mest grundläggande är kanske att ett äldre hus ofta behöver en hel del omvårdnad. Kanske krävs det vissa förbättringar för att huset ska klara av att överleva år efter år. Inte sällan handlar förbättringar i ett gammalt hus om att arbeta med äldre tekniker, såsom exempelvis smide. Detta kan bli ett bekymmer ifall man inte känner till en duktig smed.

De flesta hobbysnickare klarar nämligen inte av att smida ett nytt trappräcke, exempelvis, när det gamla blivit instabilt eller kanske gått sönder. Nej, sådant ska man överlåta till proffsen. Som lekman ska man enbart vara tacksam för att det än idag finns yrkesgrupper som kan klara av att smida ett nytt räcke. Tack vare dessa duktiga hantverkare går det att bevara gammal arkitektur.

Grindar av smide i Stockholm

Ser man sig om i Sveriges huvudstad inser man ganska snart att det finns många ställen där smide av något slag nyttjats. Många äldre fastigheter har till exempel mycket utsmyckade grindar eller portar framför huset. Denna typ av smide i Stockholm är vanligt förekommande. Främst grindar kan vara ytterst detaljerade och smyckade med vackert smidda mönster.

Dessvärre går även dessa vackra grindar sönder med tiden. En del rostar itu och då måste man anlita en smed som kan återställa grinden till sin forna glans. Få saker ser så trista ut som en grind framför hemmets entré som fullkomligt förfallit. Nej, om så är fallet är det till att se till att grinden åter blir till ett smycke som välkomnar gäster samt håller objudna på behörigt avstånd från huset.

Mer information för dig kan du hitta på webbsida: smedstockholm.se