Kategorier
VVS

Relining är en effektiv metod för rör i Stockholm

Relining är en modern metod som används av många i Stockholm istället för ett mer traditionellt stambyte. Metoden är kostnadseffektiv och ger starka rör.

Det är nog ingen fastighetsägare eller bostadsrättsförening som ser fram emot den dag då avloppssystemet behöver bytas ut. Det börjar kanske med att det blir många stopp och läckor. Men det kan också vara medvetenheten om att systemet nått den ålder då det har gjort sitt.

De äldre avloppssystemen som var tillverkade av gjutjärn har en beräknad livslängd på mellan 40 och 50 år. Äger eller förvaltar man en äldre fastighet i Stockholm är det därför bra att konsultera en etablerad rörfirma för att kontrollera rörens insida med en kamera.

Om rören är i dåligt skick så kan det avhjälpas med relining

Att byta ut hela rörsystemet i en fastighet kallas ett stambyte. Det är då inte bara de rör som går till varje lägenhet som byts ut utan också själva huvudröret, det som kallas stammen. För att göra ett så kallat stambyte måste väggar och golv i fastigheten öppnas upp för att man ska nå rören.

Detta är en omfattande och dyr åtgärd som oftast kräver att de boende flyttar ut. Det moderna alternativet till stambyte kallas relining eller rörinfodring. Denna teknik innebär att man, istället för att ta bort de gamla rören, tvättar dem och lägger en hinna av härdplast på insidan. På detta sätt får rören en ny styrka och alla sprickor och håligheter jämnas ut.

Ta reda på mer genom att besöka: nfksverige.se