Kategorier
Byggstäd

Byggstädning Stockholm – vanliga frågor och svar 

Vad är egentligen en byggstädning i Stockholm och hur ska man tänka inför en sådan? Ser man till byggstädning i Stockholm så finns två stycken definitioner och en av dessa är lite mer relevant än den andra för dig som privatperson. Många vill göra gällande att en byggstädning innebär städning – löpande sådan – på arbetsplatser och olika byggen där exempelvis baracker och omklädningsrum hålls efter av ett professionellt städföretag. 

För dig som privatperson så kommer emellertid en byggstädning i Stockholm att vara mer aktuell om man ser den som något som äger rum i samband med att du har renoverat eller byggt nytt. För att du ska kunna använda det rum där renoveringen skett så är en rejäl och grundlig städning ett måste – och det är också exakt det som en byggstädning i Stockholm innebär. 

Här nedan tänkte vi ge dig lite mer information samt tips om en byggstädning – något vi gör genom att svara på några vanliga frågor, enligt följande: 

Varför är en byggstädning i Stockholm viktig? 

Dels för att du ska kunna installera dig i rummet, men dels också för att en oberoende besiktningsman ska kunna genomföra en grundlig kontroll. Det senare är viktigt om du anlitat hantverkare. En besiktning säkerställer kvalitet och möjliggör att saker åtgärdas innan du betalar fakturan. Det är emellertid bara möjligt att genomföra om en byggstädning har skett och därför så är det också ett måste att göra detta. 

Kan jag ta hjälp? 

Ja, och det rekommenderas – oavsett projekt. Fördelen med att anlita en städfirma för en byggstädning är att dessa dels har rätt utrustning, dels kunskap och dels också att de erbjuder bra priser för tjänsten. I och med att du dessutom kan använda Rut-avdraget så kan du komma väldigt billigt undan. Se till att boka i tid bara!