Kategorier
Badrum

Badrumsrenovering i Nacka – renovera badrummet energismart

Att tänka energismart när man ska renovera badrummet kan verkligen löna sig. Anlita en byggfirma i Nacka som är specialiserad på miljövänlig badrumsrenovering.

Varmvatten är en stor del av energikostnaden och de flesta av oss duschar varje dag. Ska man renovera badrummet kan det därför löna sig att även tänka energismart och satsa på miljövänliga lösningar. Exempelvis kan smarta duschmunstycken och tvättställsblandare hjälpa till att spara på varmvattnet och därmed sänka energikostnaderna.

Golvvärme i badrummet är numera nästintill standard, men det är kostsamt. Att installera en golvvärmetermostat med energisparprogram och bara värma golvet under de tider man använder badrummet, kan göra att man sparar massor av pengar. Det kan även vara värt att satsa på en handdukstork med timer, led-belysning och en snålspolande toalett.

Planera inför badrumsrenoveringen

Inför en badrumsrenovering är det viktigt att man gör en ordentlig budget och att man tar god tid på sig med planeringen. Badrummet renoverar man inte så ofta och därför är det extra viktigt att det blir bra. De hantverkare man anlitar måste även inneha våtrumscertifikat och vara specialiserade på badrumsrenovering. Frångår man detta och det senare uppstår ett försäkringsärende på grund av felaktigt utfört arbete får man inte ut något på sin hemförsäkring.

En badrumsrenovering kräver många olika sorters hantverkare som plattsättare, elektriker, rörmokare, målare och snickare. Därför brukar det bästa vara att anlita en byggfirma i Nacka med totalentreprenad. Då flyter arbetet på bättre och badrummet blir färdigt mycket snabbare. Att använda sig av totalentreprenad brukar också bli billigare än om man anlitar flera olika firmor.

Ta reda på mer genom att besöka: badrumsrenoveringnacka.se